Our School Day

From September 2018 our students arrive at school at 8:45am ready for the start of school at 8.55am.

The school day ends at 2.45pm on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and ends at 1pm on a Friday.

TIME

LENGTH

SESSION

08:45

 

Student Arrival

08:55 – 09:05

10 mins

Whole School Assembly

09:05 – 09:45

40 mins

L1 (Tutorial on Monday)

09:45 – 10:25

40 mins

L2

10:25 – 10:40

15 mins

Break

10:40 – 11:20

40 mins

L3

11:20 – 12:05

45 mins

L4

12:05 - 12:30

25mins

Pastoral - Friday only, (with students dismissed at 1pm)

12:05 – 12:30

40 mins

Lunch

12:45 - 13:25

40 mins

L5

13:25 – 14:05

40 mins

L6

14:05 – 14:45

40 mins

L 7 Pastoral/Review/Reward

14:45

 

End of the school day

14:45 – 15:05

20 mins

Student dispersal

15:00 – 18:30

4 Hours

Extended evening

18:30 onwards

 

Residential provision