Our School Day

Time

Length

Session

9.00- 9.20

20 minutes

Students arrive.

Breakfast

9.20- 9.30

10 minutes

Morning Briefing

9.30- 10.00

30 minutes

Lesson 1

10.05- 10.35

30 minutes

Lesson 2

10.35-10.55

20 minutes

Morning Break

10.55- 11.25

30 minutes

Lesson 3

11.30-12.00

30 minutes

Lesson 4

12.00-12.30

30 minutes

Lunch

12.30-2.00

OR

 12.30-1.00

1.15- 1.45

1 hour 30 minutes

 

 30 minutes

30 minutes

Afternoon activity

 

Lesson 5

Lesson 6

2.00-2.15

15 minutes

Afternoon dismissal and taxis

 

The PACC school day generally consists of morning lessons and an afternoon activity. On some occasions this will vary for small groups or individual students, for example some activities can only take place during the morning session, typically after break. In this instance, learners would be expected to complete two lessons during the afternoon session.